27.03.2024 | Les notícies de la nit

26 min.
tp

El futur immediat de Ford Almussafes ha passat hui per Anglaterra. La direcció mundial i europea de la companyia s'ha reunit a Dunton amb representants sindicals europeus, entre ells el president del comité de la planta d'Almussafes. En un comunicat, UGT parla de reunió positiva i constructiva. Davant de la incertesa de l'electrificació que no acaba d'enlairar-se per la falta de demanda, l'alternativa implicaria apostar per la fabricació d'un dels models híbrids.

I hui ha començat un pont amb molt de moviment a les carreteres, amb la segona fase d'aquesta Setmana Santa i Pasqua marcada pel vent i l'oratge. Marcada també pels elevats preus i per la contenció de molts dels turistes valencians. Hem anat en directe a dos processons: la dels Passos de la Vall d'Uixó i a la de la Santa Creu d'Alacant, una de les més emblemàtiques de la ciutat i que presenta molta dificultat per l'orografia del terreny. 

En política, aquesta vesprada els 4 regidors de Vox de l'Ajuntament de València han abandonat el ple municipal després que l'alcaldessa María José Catalá no li donara l'ús de la paraula al tinent d'alcaldia de la formació d'ultradreta, Juanma Badenas. Els socis de govern han mostrat els últims dies en públic les seues divergències en matèria d'igualtat. Vox exigeix que es complisquen els acords de govern.

I hui, 27 de març hem celebrat el Dia Mundial del Teatre, el llenguatge universal per excel·lència i hem posat el focus en Escena Erasmus. Una iniciativa pionera que va nàixer fa quinze anys de la mà de la companyia valenciana Crit, que uneix estudiants de diferents nacionalitats amb una mateixa passió: la interpretació. Aquests i altres temes al nostre pòdcast. 

stats