26.10.2022 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de l'inusual traspàs de cartera en la Conselleria d'Agricultura, on la nova consellera, Isaura Navarro, no ha rebut la cartera de mans de l'antecessora. Ha sigut la vicepresidenta, Aitana Mas, qui li ha fet entrega. Navarro ha remarcat aquesta vesprada el seu compromís amb el camp i les associacions agràries li han marcat els seus objectius.

En els tribunals, el jutge instructor del cas de Mónica Oltra ha acordat incorporar a la causa els correus electrònics entre els investigats, i ho fa de manera limitada en temps, matèria i personal. Això vol dir investigar només els correus del temps que s'està jutjant i el tema que es tracta en el juí.

A més, hem parlat de l'informe que ha publicat Save the Children. l'ONG ha analitzat la relació entre el canvi climàtic i la pobresa infantil. 'Les notícies de la nit' hem raonat amb el president d'aquesta organització a València, Rodrigo Hernández, que ha destacat la necessitat de conscienciar-nos perquè els més menuts tinguen una vida digna.

A més, hem conegut la tecnologia que emmagatzemarà les energies renovables per a poder eliminar la dependència dels combustibles fòssils, i ho està provant una empresa valenciana.

També d'una notícia esperançadora en la lluita contra el càncer. Un nou fàrmac augmenta la supervivència de pacients amb metàstasi, segons els primers resultats d'un assaig clínic de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona. Aquestes i altres notícies, en el pòdcast. 

stats