27.10.2022 | Les notícies de la nit

59 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' d'aquest 27 d'octubre ens hem centrat en la capitalitat verda europea de València. La Comissió Europea ha distingit la ciutat com a European Green Capital, en un acte celebrat a Grenoble (França). La capital del Túria rep aquest reconeixement de prestigi internacional, per davant de la ciutat italiana de Càller, a l'illa de Sardenya. Es tracta de la segona ciutat a tot l'Estat, després de Vitòria, en rebre aquest reconeixement. Hem anat a la plaça de l'Ajuntament, on s'ha viscut la notícia amb una gran celebració i també hem recollit les reaccions des de l'àmbit polític. 

Una altra de les notícies que hem abordat és la ressaca del traspàs en la Conselleria d'Agricultura. La destitució de Mireia Mollà i el relleu per Isaura Navarro han protagonitzat bona part de l'atenció de la sessió de control al president Ximo Puig a les Corts.  

En el pla econòmic i social hui hem conegut les dades de l'enquesta de població activa. A la Comunitat Valenciana l'ocupació ha crescut més d'un 5% mentre que l'atur ha caigut quasi un 15%. Això sí, la bretxa laboral per sexes no para de créixer, les dones són les pitjor parades. Aquestes, i altres notícies, en el pòdcast. 

stats