26.09.2022 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de la decisió del jutge del cas Oltra que investiga un possible encobriment d'abusos sexuals a una menor tutelada des de la Conselleria d'Igualtat. La decisió l'ha presa després d'escoltar, fa una setmana, l'exvicepresidenta Mónica Oltra. Es tracta de dos dels seus antics alts càrrecs. Concretament, l'excap de gabinet, Miquel Real, actualment assessor en la Conselleria i també l'aleshores subsecretari i ara secretari autonòmic d'Hisenda, Francesc Gamero. El magistrat tracta d'esbrinar qui va donar l'orde d'obrir una investigació sobre el cas dels abusos. Una citació que podria allargar encara més la instrucció del cas. L'oposició ha demanat al president Puig que destituïsca tots els alts càrrecs investigats.

En el cas Alqueria, el primer a declarar ha sigut, hui, l'alcalde d'Ontinyent i expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez. Se l'investiga per la contractació, de manera presumptament irregular, de 7 alts directius pròxims al PSPV i Compromís. Rodríguez només ha contestat a les preguntes de la seua advocada i ha negat que en l'empresa pública Divalterra existira una estructura per a contractar persones afins. L'expresident de la Diputació de València manté, dins i fora de la sala, que tenia coneixements bàsics d'administració pública i li passa la pilota al responsable dels serveis jurídics en aquell moment: José Luis Vera, pròxim al PSPV.

Demà, en el debat de política general que comença a les Corts, aquests dos casos donaran molta munició a l'oposició del Botànic. És el debat polític més important de l'any, on el president de la Generalitat ha d'explicar les línies mestres del govern valencià per a l'any que ve. Està previst que Ximo Puig done tots els detalls de la proposta de rebaixa fiscal, que no serà general com li demana l'oposició. Aquestes i altres notícies de hui, en el pòdcast.

stats