26.07.2023 | Les notícies de la nit

30 min.
tp

En À Punt Notícies edició nit hem informat sobre la mort de la dona d'Almàssera de 74 anys envestida per una vaqueta, que no ha pogut superar les ferides. L'animal es va escapar de les festes de Tavernes Blanques. La família ha avançat a À Punt que estudia emprendre accions legals. Amb aquest pas volen evitar que una tragèdia com la que han patit es torne a repetir i, a més, que s'assumisquen responsabilitats. Segons l'Ajuntament de Tavernes Blanques, l'informe municipal avala la instal·lació del recinte d'on va escapar l'animal i és l'assegurança de la penya taurina que va organitzar els bous al carrer qui es farà càrrec de les possibles indemnitzacions. 

Les morts també són protagonistes aquests dies després que ahir tres persones es van ofegar a la platja dels Marenys de Tavernes de la Valldigna. La llista d'ofegaments no deixa d'augmentar, ja són 32 les persones que han perdut la vida en espais aquàtics enguany. Especialment negre aquest mes de juliol que estem a tall d'acabar, quan s'han produït més de la meitat d'eixes víctimes. 

En política, el president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha garantit hui la continuïtat del diàleg social. Mazón s'ha reunit amb els agents socials, amb els quals ha fixat un calendari de reunions trimestrals. Entre els principals objectius que s'han marcat estan la reivindicació del canvi de model de finançament i l'augment de les inversions. També, un dia més, continuen pendents de les negociacions posteleccions del 23J. Hui, Vox ha dit que podria donar suport a una investidura d'Alberto Núñez Feijóo i ha animat el PP a buscar el suport d'alguns diputats socialistes. El PP ho descarta i el bloc progressista està convençut que hi haurà acord per a investir Pedro Sánchez. 

I en economia, els agricultors valencians alerten d'una partida de pomelos sud-africans contaminats amb un herbicida molt tòxic, prohibit al nostre territori des de fa anys. Comercialitzats com a ecològics, aquests cítrics competeixen amb els autòctons, que comencen la temporada a l'octubre. Les associacions agràries demanen a la Unió Europea un major control de fronteres.

Les flames s'escampen pel litoral mediterrani. Hi ha més de 200 incendis actius i les altes temperatures, que superen els 45 graus, no donen treva i en dificulten les tasques d'extinció. Més de 40 persones han mort, la majoria a territori algerià. 

També hem informat de la mort de la cantant irlandesa Sinéad O'Connor, de 56 anys, l'autora d'emblemes dels anys 90 com 'Nothing compares to you'. Aquestes i altres notícies, en el nostre pòdcast. 

stats