26.06.2024 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

Demà les Corts donaran llum verda definitiva a tres de les lleis que el Consell ha impulsat en el seu paquet bàsic de govern. Les normes sobre educació, la que regularà esta casa, À Punt, i la relativa a l'Agència Antifrau. Les lleis de transparència i l'anomenada de concòrdia s'aprovaran ja al juliol, en l'últim ple d'este període legislatiu. Per als socis de govern són un model de llibertat i col·laboració lleial, com han reiterat hui els síndics de Vox i del PP. Per a l'oposició, el PSPV i Compromís, les normes suposen una involució.

Hui s'ha constituït la taula de l'automoció, una iniciativa per a pal·liar els efectes de la crisi del sector i preservar els llocs de treball. La integren la Generalitat, agents socials i representants del sector. El Consell ho veu una qüestió d'estat. Mentrestant, el govern espanyol s'ha compromés a posar en marxa eines de suport que garantisquen el futur de Ford Almussafes. 

El PP i el PSOE registren la proposició de llei per a reformar l'elecció del poder judicial. Les dos formacions han acordat no esmenar la proposició de llei i rebutjar els canvis que proposen altres partits polítics. A més, dona un termini de sis mesos als nous vocals per a fer una proposta després d'estudiar els diferents models europeus. 

La DGT posa el focus en el consum d'alcohol en la campanya especial d'estiu. S'esperen més de 94 milions de desplaçaments al juliol i agost en un gran èxode que algunes persones viuen de manera frenètica i intentant omplir d'activitats el seu temps lliure. Sobre este turisme frenètic n'hem aprofundit amb una entrevista a Pablo Díaz , professor dels Estudis d'Economia i Empresa de la Universitat Oberta de Catalunya. 

Una jove de Xàtiva perd les mans i els peus a causa de la infecció a la sang per un bacteri. Ha fet pública la seua història, també en les xarxes socials, perquè vol ajudar persones que, com ella, s'han vist obligades a adaptar-se a una nova vida. 

Novetats sobre el cas que investiga un rector de Cullera i una cuidadora per homicidi. La intervenció de les converses telefòniques indica la presumpte connivència entre els dos imputats, segons un informe de la Guàrdia Civil a què ha tingut accés À Punt. En les converses intercanvien informació sobre les declaracions, fins al punt que el sacerdot pacta amb la cuidadora què ha de testificar.

stats