27.06.2024 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

Aprovada la nova llei de llibertat educativa, la que modifica l'Agència Antifrau i la d'À Punt. Ha sigut possible gràcies als vots del PP i de Vox. La primera és la que més atenció ha rebut. La norma canvia, entre altres coses, el mapa lectiu actual pel que fa a la presència del valencià segons la zona lingüística, i també trasllada a les famílies, i no als consells escolars, la responsabilitat de triar quina ha de ser la llengua base del centre. Esta vesprada la Plataforma per l'Ensenyament Públic ha eixit al carrer a Castelló, València i Alacant amb el lema "La llengua no es toca".

També este dijous hi ha hagut sessió de control a les Corts. En la vespra de la celebració de l'Orgull LGTBI, el govern i l'oposició s'han enfrontat per les declaracions de l'alcaldessa de València, María José Catalá, sobre la decisió de no penjar la bandera de l'arc de Sant Martí al balcó de l'Ajuntament. 

I de l'exterior hem explicat el colp d’estat a Bolívia, que ha fracassat, però que encara deixa molts interrogants. El president Luis Arce ha agraït la mobilització a la població, però no ha contestat al general colpista detingut, que l’acusa d’haver-li ordenat personalment la sublevació. En l'oposició acusen directament Arce de ser el responsable. Esta i més notícies, en pòdcast de 'Les notícies de la nit'.

stats