26.04.2023 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' de hui hem informat del compte arrere per a la campanya electoral. Hui el 'Diari Oficial de la Generalitat' ha publicat les candidatures que es presenten a les eleccions del 28M a les Corts per les circumscripcions d'Alacant, Castelló i València. Per a les municipals, el Partit Popular ha presentat llista als 542 municipis de la Comunitat Valenciana, seguit molt de prop pel PSPV, en 522. Pel que fa a la resta de partits que també tenen representació a les Corts, Compromís aspira a obtindre regidors o regidores en 265 municipis. Va seguit de Vox, en 187. Unides Podem - Esquerra Unida es presenta a 115 ajuntaments, allà on va en coalició. I en altres van per separat. Per acabar, Ciutadans, en 80 municipis. Una cita, la del 28 M, a la qual estem convocats més de 3.600.000 valencians i valencianes, un 10 per cent més de població que fa quatre anys. 

La Junta Electoral de la Comunitat Valenciana ha ordenat hui suspendre els tuits a través del compte oficial de la Generalitat sobre assoliments o promeses, fins que s'hagen fet les eleccions autonòmiques. I en referència al bo de la cistella de la compra, en concret, indica que ha de limitar-se a informar sobre com i qui pot accedir, sense valoracions.

Una jove de dènou anys ha mort aquest matí en travessar el pas a nivell d'Adif a Alfafar. Amb les barreres abaixades ha deixat passar un tren, però no ha mirat que en venia un altre en sentit contrari. Des de fa quaranta anys el veïnat d'Alfafar i Sedaví reclama que se soterren aquests passos, on s'han comptabilitzat cent víctimes, tres en els últims huit mesos. Els ajuntaments reclamen celeritat per a solucionar el problema.

Alerta roja per regressió a la majoria de platges de la Comunitat Valenciana. Les veus expertes consultades per 'À Punt Mèdia' assenyalen que les platges desapareixeran, si continuen aplicant-se les mateixes solucions que fins ara. La interrupció dels corrents que traslladen els sediments de nord a sud és la causa dels problemes que arrosseguen les costes. La regressió dels arenals i dels entorns podria acabar amb la certificació de defunció de part del litoral. Ports, espigons i urbanització estan darrere. 

Les morts traumàtiques per accident laboral han augmentat vora un 10% a la Comunitat Valenciana, per damunt de la mitjana espanyola. Hui ha sigut l'última. Ha sigut a Carlet, on un treballador de 27 anys ha mort en caure del sostre d'una empresa. Les morts són vora la meitat de tots els accidents laborals, que no deixen de créixer els últims anys. La patronal, l'administració i els sindicats han enllestit un pla de xoc per a combatre aquesta plaga.

Llibreries solidàries per a lectors sense llar. L'ONG Bokatas promou la iniciativa de prestar llibres a les persones sense llar. Es fa a través de llibreries solidàries on reben llibres d'amics invisibles, donants que adquereixen obres literàries amb un objectiu concret. Aquestes i altres notícies, en el nostre pòdcast. 

stats