27.04.2023 | Les notícies de la nit

61 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' de hui hem informat de l'aprovació de la primera llei d'habitatge al Congrés. Ha rebut el suport del PSOE, Unides Podem, ERC, Bildu, Més País i Compromís. La sorpresa l'ha donada el PNB, que finalment ha votat en contra. Junt amb el PDeCAT i Junts, consideren que envaeix competències autonòmiques. També hi han votat en contra el PP, Vox, Ciutadans. El BNG s'hi ha abstingut. Després de la votació, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha celebrat davant els mitjans de comunicació a les portes del Congrés una fita de la legislatura i, ha assegurat, de la democràcia. El text busca facilitar l'accés al mercat del lloguer, limitar els preus i ampliar la consideració de zones tensades als barris on és pràcticament impossible accedir a un habitatge. 

D'altra banda, aquesta vesprada Alfafar, Benetússer i Sedaví han tornat a eixir al carrer de nou per a demanar el soterrament dels passos a nivell que travessen aquestes poblacions. Ho han fet un dia després de la mort ahir d'una jove de 19 anys, la tercera dels últims deu mesos. Des d'Adif es proposa fer un pas inferior per a vianants. Dimecres que ve estan convocats a una reunió. 

La Comunitat Valenciana és la segona per la cua en què els joves no poden emancipar-se. El 13% del jovent valencià només pot accedir a pisos compartits. Un dels principals factors és el sou que reben de mitjana, al voltant de 805 euros mensuals. Fins i tot hi ha vora un 4% en risc de pobresa.

En la 58a edició de la Fira del Llibre 77 expositors en 117 casetes esperen els visitants de la ciutat de València. Des de hui i fins al 7 de maig els Jardins de Vivers de València acullen la fira del llibre, que enguany per primera vegada convida una fira internacional, la del llibre de Nova York. Els expositors esperen batre el rècord de visitants de mig milió i el de recaptació, d’un milió. A més, 112 autors estan convidats al llarg d'aquests onze dies per a fer promoció, signar llibres i oferir conferències.

stats