26.03.2024 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

El Consell ha aprovat hui el decret que modifica el currículum de l'Educació Secundària Obligatòria i que, entre altres coses, augmenta les hores lectives de matemàtiques i d'anglés, un augment que ix de la supressió dels projectes interdisciplinaris. També es recupera l'assignatura de música en tercer d'ESO i el mètode numèric a l'hora de fer les qualificacions: les notes dels xiquets i xiquetes de l'ESO tornaran a ser del 0 al 10.  

I tot en un dia de reivindicacions del sector. Aquest matí, per a denunciar l'increment d'agressions al professorat. La Plataforma de l'Ensenyament Públic, que engloba les principals organitzacions del sector, demana que es publique el protocol de suport, assessorament i acompanyament d'agressions que ja van aprovar amb el govern el juny passat. Aquesta vesprada les protestes s'han traslladat al Palau de la Generalitat. Concentració convocada per la Confederació d'Ampes Gonzalo Anaya en protesta pel que qualifiquen de paralització del Pla Edificant. Hi ha afectats centres escolars de 12 municipis.

Hui, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha declarat la situació de sequera extraordinària. L'àrea afectada abasta la Comunitat Valenciana i part de les províncies de Conca, Albacete i Terol. És la tercera declaració de sequera de la confederació en els últims vint anys. El consum humà està garantit, però l'organisme decidirà possibles restriccions agrícoles al maig. 

Sis persones desaparegudes en l'enfonsament d'un pont a Baltimore, als Estats Units, després del xoc d'un vaixell de càrrega. S'han trobat cinc vehicles davall de l'aigua i els equips de rescat continuen treballant. S'han rescatat dues persones. El govern dels Estats Units ha descartat l'atac terrorista i ha anunciat que repararà el cost del pont. Aquestes i altres notícies, en el nostre pòdcast. 

stats