26.01.2023 | Les notícies de la nit

60 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat sobre la declaració de l'expresident popular de la Diputació de València, Alfonso Rus, que nega qualsevol relació o responsabilitat amb les contractacions irregulars en Imelsa i Ciegsa. Rus ha decidit contestar únicament al seu advocat. Per la seua part, Marcos Benavent ja dubta si continua sent un ionqui dels diners. Ho ha dit després de la vista de hui, quan Rus l'ha involucrat en una conspiració que atribueix a la líder d'Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo i al sogre de Benavent. 

Sobre la investigació del crim d'Algesires, el jutge de l'Audiència Nacional, Joaquín Gadea, vincula l'atacant al salafisme jihadista i assenyala que actuava sol guiat per una voluntat terrorista. Així es desprén de les investigacions fetes a la vivenda on residia. El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assenyalat que totes les investigacions estan obertes. Dilluns, l'agressor passarà a disposició de l'Audiència Nacional. La majoria de les veus fan una crida a la convivència i la pau.  

D'ací a un any el departament de salut de Dénia, a la Marina Alta, tornarà a la gestió pública. Ho ha anunciat a les Corts el conseller de Sanitat Universal, Miguel Mínguez, arran d'una pregunta del diputat de Compromís d'aquesta comarca, Josep Nadal. Mínguez ha assenyalat el treball de la comissió mixta per a evitar els entrebancs que es patiren en la reversió de l'Hospital de Torrevella. La comunicació es farà dimarts que ve, 31 de gener, i el pas a la gestió pública arribarà un any després, l'1 de febrer del 2024. Les plataformes a favor de la reversió demanen no esperar un any i que la intervenció siga immediata. 

El 7 de febrer la ministra de Sanitat, Carolina Darias, portarà al Consell de Ministres la retirada de les mascaretes en el transport públic: autobusos, trens, metro, taxis, vaixells i avions. I, a partir del dimecres, 8 de febrer, quan es publique en el 'BOE', ja no caldrà posar-se-la, i cada persona decidirà si portar-la o no. L'obligatorietat de la mascareta es mantindrà en centres sanitaris, residències, farmàcies i òptiques. 

L'Ajuntament de València ha aprovat el pla especial que protegirà el barri del Cabanyal- Canyamelar. El pla blinda l'ús residencial enfront de la turistificació. El document contempla un 50% més de zones verdes, la protecció del patrimoni i el paisatge i noves dotacions i equipaments de proximitat. Es destaca el blindatge de l'ús residencial i la construcció de nous habitatges. Des de l'Associació de Veïns es reclama millor accés a la vivenda. 

La Direcció General de Trànsit ha declarat el port de la Carrasqueta, a la CV-800, ruta ciclista protegida. Aquesta mesura obligarà a reduir la velocitat autoritzada i reforçarà la vigilància. Això suposa posar fi a les carreres de motos il·legals al port de la Carrasqueta. L'any passat moriren quatre motoristes en aquella via. 

stats