25.07.2023 | Les notícies de la nit

30 min.
tp

En À Punt Notícies edició nit hem informat sobre l'inici de converses per a formar nou govern després de les eleccions del 23J. Alberto Núñez Feijóo apel·la al PSOE perquè afavorisca la governabilitat d'Espanya. El líder del PP, com a partit més votat en les eleccions, insistix a dir que optarà a la investidura, després que el Partit Nacionalista Basc li haja negat el seu suport. Des de la part socialista, s'opta per deixar passar els dies, però els seus possibles socis mouen fitxa. Bildu ja ha deixat clar que votarà sí a la investidura de Pedro Sánchez. On no han pogut dissimular l'alegria ha sigut en la primera reunió del Consell de Ministres en funcions, especialment en la salutació entre Pedro Sanchez i Yolanda Díaz. I sobre les exigències de Junts, el govern reitera que els acords no se n'eixiran del marc constitucional.

Batalla a Compromís per l'elecció del senador territorial. Iniciativa, d'on és el fins ara senador Carles Mulet, creu que s'ha dinamitat la coalició amb l'elecció d'Enric Morera per al càrrec. Aquesta vesprada a la seu de Compromís s'han produït dos executives. En acabar, el coportaveu d'Iniciativa, Alberto Ibáñez, ha traslladat que consideren l'elecció d'Enric Morera com a senador d'extrema gravetat i de traïció als pactes que havien arribat al si de la coalició. I ha apuntat que posa en risc la coalició, tot i que de moment no participaran en l'organigrama. Així mateix, ha avançat que no votaran Morera. Més Compromís, en un comunicat, ha manifestat que no estan d'acord amb aquesta reacció d'Iniciativa. I asseguren que han complit els pactes previstos i confien que el diàleg torne a situar les coses com estaven abans. 

I aquesta vesprada, ple del Consell extraordinari per a nomenar el segon escaló dels alts càrrecs de la Generalitat: secretaris autonòmics i subsecretaris autonòmics. En els nomenaments, la consellera d'Hisenda i portaveu del Consell, Ruth Merino, ha recuperat antics càrrecs de Ciutadans com l'exsenador Emilio Argüeso. Seguint la línia anunciada pel president Carlos Mazón amb la reducció de càrrecs, la portaveu del Consell també ha fet referència a la reducció del sector públic instrumental. 

A la platja dels Marenys de Tavernes de la Valldigna, a la Safor, tres persones han mort ofegades aquesta vesprada. Precisament hui és el Dia Mundial de la Prevenció dels Ofegaments. Uns banyistes han rescatat dos homes i membres de la Creu Roja han tret una dona. Estaven inconscients. La Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de la investigació. Amb aquestes tres morts, 16 persones han mort ofegades a la Comunitat Valenciana des del mes de juny. 

El Fons Monetari Internacional millora la previsió de creixement econòmic per a l'Estat espanyol en un punt, fins al 2,5 per cent, per a enguany. En aquesta nova actualització, el Fons manté en el 2% la previsió de creixement econòmic per a 2024.

Els incendis s'estenen per la Mediterrània. L'onada de calor i el fort vent fan difícils les tasques d'extinció al sud d'Europa i al nord d'Àfrica. A Algèria han mort almenys 34 persones i a l'illa grega d'Eubea un hidroavió s'ha estavellat. La tripulació no ha sobreviscut a l'accident. Aquestes i altres notícies, al nostre pòdcast. 

Programes

Més

Entrevistes

Més
stats