25.06.2024 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

El govern espanyol ha tancat amb el principal partit de l'oposició l'acord per a renovar el Consell General del Poder Judicial. En 'Les notícies de la nit' hem contat els titulars i les reaccions. També hem abordat l'actualitat sobre una altra de les grans qüestions bloquejades, que enfronten el PP i el PSOE: el sistema de finançament, que està pendent de renovar des de fa una dècada. Enmig de la reivindicació del model singular per a Catalunya, s'ha reobert el debat.

També hem contat que el jutjat ha paralitzat la venda de Marie Claire per l'oposició del Fogasa. Després d'un autèntic fulletó, l'oferta que semblava tindre millors garanties per a mantindre l'activitat tampoc es concretarà. Una situació que deixa Marie Claire a la vora de l'abisme. 

I de l'exterior, hem explicat l'acord judicial que ha permés a Julian Assange eixir de la presó de Londres, on ha passat cinc anys. El pacte, que acaba amb el periple judicial de Julian Assange en defensa de la llibertat de premsa, obliga el fundador de WikiLeaks a declarar-se culpable d'un dels díhuit delictes que des del 2019 li imputa la justícia dels Estats Units, pels quals s'enfrontava a 170 anys de presó. Esta i altres notícies, en el pòdcast de 'Les notícies de la nit'. 

stats