25.05.2023 | Les notícies de la nit

60 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat que el Centre de Coordinació d'Emergències ha convocat una reunió tècnica per a fer el seguiment de l'evolució del temporal. Hem anat en directe a Torreblanca i a Sagunt per a comprovar el pas d'aquest episodi de pluja. Hui ha sigut una vesprada de pluja, tempestes i, fins i tot, pedregades en bona part del territori. Aigua, en tot cas, caiguda amb trellat i benvinguda als camps. 

Noves detencions per presumptes casos de frau en el vot per correu. La Guàrdia CIvil ha detingut tretze persones a Múrcia, al municipi d'Albuidete, en una nova investigació per possible frau electoral. Entre els arrestats es troba la candidata a l'alcaldia pel PSOE. És el tercer cas amb detinguts després de les operacions policials de Melilla i de Mojácar. En les últimes hores, una desena de grups municipals de tot Espanya han denunciat partits rivals per diferents estratègies de compra de vots. Ha passat a Zamora i La Gomera. 

I en successos: colp policial contra el narcotràfic internacional a Rafelbunyol, a l'Horta Nord. S'han confiscat 1.200 quilos de cocaïna oculta en contenidors marítims procedents de Sud-amèrica i hi ha set persones detingudes. Els investigadors van detectar que diversos treballadors d'una empresa manipulaven els contenidors i treien paquets de l'interior. Les plantilles de les empreses pròximes van ser testimonis de l'operació al polígon de Rafelbunyol. 

El canvi climàtic i la mobilitat de la població mundial fan créixer el risc de noves crisis sanitàries com la provocada per la covid. El risc no és imminent, però podria tornar de nou. És l'advertència que ha fet hui a València el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón. Ha llançat un missatge en què alerta sobre el risc de no prendre mesures urgents contra el canvi climàtic i un crit d'alarma sobre el consum. 

Familiars i amics donaran demà l'últim adeu a Lluís Miquel Campos. El cantant ha mort hui als 79 anys. Pioner de la Nova Cançó en valencià durant els anys seixanta també va ser productor, va fundar els Estudis Tabalet i va ser un dels primers a fer doblatge en valencià. Serà soterrat demà a la vesprada al cementeri municipal de València. 

stats