25.03.2024 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de la convocatòria del president de la Generalitat Carlos Mazón a la nova secretària general del PSPV-PSOE Diana Morant a una reunió al Palau, un dia després de ser ratificada pel Congrés socialista. La convocatòria arriba el mateix dia que la nova secretària general dels socialistes ha anunciat en una entrevista a la televisió i la ràdio d'À Punt que el govern central estudia com recórrer al Constitucional contra les noves lleis de concòrdia i llibertat educativa del Consell. També Compromís ha dit hui que presentarà batalla judicial i mobilització al carrer contra les lleis. 

Una altra de les notícies de la vesprada, ha sigut l'eixida de la presó de Brians 2 de l'exfutbolista Dani Alves. Ho ha fet sense fer declaracions i després de dipositar la fiança d'un milió d'euros. L'Audiència de Barcelona li havia imposat aquesta quantia per a concedir-li la llibertat provisional fins que la condemna siga ferma.  

I una de les notícies del dia: l'operació pionera a un nadó a l'Hospital La Fe de València, amb només 28 setmanes de gestació, 900 grams de pes i connectat encara a la placenta de la mare. Al bebé li van detectar un tumor al cor setmanes abans i l'única solució per salvar-li la vida era operar-lo minuts després de practicar-li una cesària a la mare. És el primer cas a Espanya.

I també en portada, les plantilles de les estacions d'ITV de la província d'Alacant, estan en vaga fins a dijous. Exigixen l'equiparació salarial amb els treballadors de València i Castelló i que es reprenguen les negociacions del conveni col·lectiu. S'han fixat uns serveis mínims del 40% que han d'atendre obligatòriament els vehicles amb la ITV caducada o que caduque el dia de vaga. Aquestes i altres notícies, al nostre pòdcast. 

stats