25.01.2023 | Les notícies de la nit

65 min.
tp

En 'Les Notícies de la Nit de hui' els hem informat de l'aprovació de 61 projectes d'energia neta a la Comunitat Valenciana. Representen una potència de vora 1.400 megavats amb la següent distribució: 348 a Alacant, 693 a València i 313 a Castelló. Per la seua banda, el govern espanyol ha avaluat els projectes de més de 50 megavats, un total de 201 projectes, dels quals 170, és a dir, vora el 85%, han obtingut l'autorització favorable i 22 han sigut rebutjats. Nou més s'han arxivat o tancat. El Ministeri de Transició Ecològica ha tramitat la declaració d'impacte ambiental de projectes valencians que impliquen 1.200 megavats més. L'Alt Vinalopó i la Vall de Confrents-Aiora són les comarques que concentren la majoria de projectes. 

En el capítol judicial: treballadors d'Imelsa reconeixen que cobraven de la Diputació de València sense anar a treballar-hi. Ha sigut la declaració judicial de hui en el cas Taula, un dia abans que declare l'expresident de la Diputació, Alfonso Rus. Alguns dels treballadors han dit que treballaven per al PP, però cobraven un sou públic. 

PP i PSOE descarten recuperar el dret civil valencià a la reforma de la Constitució. La Generalitat continuarà sense poder legislar en dret civil, una competència estatutària que va anul·lar el Constitucional el 2016. El govern espanyol i el PP han acordat una reforma exprés de la carta magna que modificarà l'article 49, per a substituir el terme "disminuïts" pel de "persones amb discapacitat". L'associació Juristes Valencians havia presentat una esmena per a aprofitar aquesta reforma i incloure també el dret civil valencià en la Constitució. 

Les aparadores d'Elx denuncien la situació laboral davant del Parlament Europeu. Davant de la comissió de peticions han exposat la falta de drets i l'incompliment de les normatives, tant estatals com europees, que pateixen. Isabel Matute ha assenyalat que la cambra europea és el seu últim recurs i esperen una resposta. 

Andreu Valor celebra 15 anys en la música en solitari. Ho farà dissabte al Teatre Micalet de València en un concert únic. El cantautor de Cocentaina farà un repàs per tots els seus temes i algunes versions que compartirà amb altres artistes. Hem parlat amb ell perquè ens conte com serà aquesta nit tan especial.

stats