24.11.2022 | Les notícies de la nit

65 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de la tensió política al Congrés després de la violència verbal de caràcter masclista d'una diputada de Vox contra la ministra d'Igualtat. Dins i fora de l'hemicicle, la condemna als insults de Vox a Irene Montero ha sigut quasi unànime, a excepció de la ultradeta. I per a fer front a esta violència, Unides Podem i altres socis parlamentaris del PSOE demanen a la presidenta del Congrés més contundència i mesures. Una tensió que ha eclipsat l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat per al 2023, els tercers consecutius del govern de coalició. El president de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, els ha definit com els pressupostos de l'entesa. Han comptat amb 187 vots a favor de 10 partits. És una majoria més àmplia, fins i tot, que la que hi va haver en la investidura de Pedro Sánchez. Els comptes passaran ara al Senat, on no s'esperen canvis. 

A les Corts s'ha aprovat el projecte de llei de taxa turística després de 7 anys de debat i discrepàncies entre les forces que integren el govern del Botànic i la negativa a aplicar-la per part de l'oposició. El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha mostrat el seu descontentament i espera que no s'aplique.  

Patronal, sindicats de la ceràmica i Diputació de Castelló han emplaçat La Moncloa a una reunió abans de Nadal. Assenyalen que si no s'arriba a un acord convocaran mobilitzacions per a l'any que ve. Mentrestant, a Brussel·les, els ministres d'Energia no es posen d'acord per al límit del gas i ajornen la decisió a d'ací a dos setmanes. 

En la vespra del 25N, hem conegut que augmenten un 32% les víctimes de violència de gènere entre les xiquetes i adolescents de la Comunitat Valenciana, segons un informe de Save the Children. Per a fer front a estes situacions alguns instituts fan tallers entre el seu alumnat sobre feminisme i sexe perquè els i les joves aprenguen on estan els límits. 

Un jutge ha donat la raó al jove d'Aldaia que camina despullat pel carrer. Amb dos multes per exhibicionisme, Alejandro Colomar, va recórrer contra la sentència i ara li reconeixen que el nudisme no es pot considerar un acte d’exhibició obscena.

Aquestes i altres notícies, en el pòdcast. 

stats