24.07.2023 | Les notícies de la nit

30 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de la ressaca de les eleccions d'aquest diumenge, amb victòria del PP però sense la majoria absoluta necessària per a governar en solitari. El PP ha convocat Junta Directiva Nacional per a analitzar resultats. Alberto Núñez Feijóo ha insistit que ha de governar la llista més votada i ha confirmat que ja ha iniciat contactes. 

A l'altra banda del tauler polític, el PSOE ha obtingut 122 diputats i diputades. Els socialistes consideren que han aconseguit el seu objectiu: frenar les expectatives de la dreta i la ultradreta. Optimisme que comparteixen en Sumar, on ja veuen un nou govern de coalició d'esquerres. Caldrà, però, que busquen acords amb els seus actuals socis d'investidura com el PNB, Esquerra, Bildu i el BNG. Amb aquests comptes, sembla clau la posició que adopten els set representants de Junts.

Associacions de pares i mares reclamen que les mesures que s'ha implantat en els col·legis electorals per a combatre la calor, la majoria en centres d'ensenyament, s'apliquen també durant el curs escolar. La confederació d'associacions de mares i pares Gonzalo Anaya denuncia que la pràctica totalitat de les aules i els espais de tots els centres educatius no té aire condicionat ni ventiladors. Han presentat a Educació un pla per a climatitzar les escoles i els instituts. 

La Comunitat Valenciana és la tercera destinació turística que trien els residents a Espanya. És el que desvelen les dades que ha publicat hui l'Institut Nacional d'Estadística i que fan referència al mes de juny. I els preus també s'han incrementat. 

En internacional, el Parlament d'Israel ha aprovat la primera llei de la polèmica reforma judicial que dona més poder a l’executiu front als jutges. Més de mig milió de persones han protestat hui contra una reforma que consideren que amenaça la democràcia. 

I en cultura, hem contat que la pel·lícula de Greta Gerwig 'Barbie' ha recaptat des de l'estrena el dijous passat més de cinc milions d'euros en taquilla a Espanya, un fenomen que està batent de bon tros tots els rècords. Per a molts, el furor per aquest joguet de Mattel és una tendència del moment, però per a d'altres és una passió que ve de llarg. És el cas de la valenciana Carmen Ortí, que fa més de tres dècades que col·lecciona edicions especials d'aquesta nina. Hem parlat amb Carmen. Aquestes i altres notícies, en el nostre pòdcast.

Programes

Més

Entrevistes

Més
stats