24.01.2023 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les Notícies de la Nit' hem informat de les reaccions a l'aprovació per part del Consell de Ministres del reial decret que inclou els dotze plans de conca per al tercer cicle de planificació hidrològica dels rius espanyols; entre els quals estan el Tajo, el Segura i el Xúquer. El nou marc regulador augmenta el cabal ecològic; és a dir, l'aigua necessària per a mantindre els valors ecològics necessaris per a la supervivència dels rius. Les organitzacions agràries, que s'han concentrat este matí davant la Moncloa, consideren injust canviar l'aigua del Tajo per aigua dessalada i acudiran als tribunals. I des de Castella-la Manxa parlen de decisió històrica que acaba amb una humiliació.

Sentència en el cas Taula. 7 anys i 10 mesos de presó pel saqueig de l'empresa pública Imelsa. És la condemna que li ha caigut al seu antic gerent, Marcos Benavent, en la peça de Thematica Events, en què se l'acusa de desviar diners per a l'enriquiment personal i per a altres acusats. La sentència valida les gravacions que va presentar Benavent i que ara vol desacreditar. Aquestes gravacions afecten les altres causes del cas Taula, una d'elles, la dels zombis es jutja estos dies a l'Audiència de València, en la qual el 'ionqui dels diners' i l'expresident de la Diputació de València, Alfonso Rus, també estan encausats. 

Vaga dels lletrats de l'administració de justícia a tot Espanya. 4.300 lletrats estan cridats a esta vaga indefinida que han acordat les tres associacions que els representen. Reclamen les competències que els van reconéixer fa catorze anys i el sou que encara no s'ajusta a aquest increment de funcions.

Menys del 10% dels comerços s'han adaptat al decret d'estalvi energètic. Un decret que els obliga a tindre les portes tancades per a estalviar energia en l'aire condicionat, però que els botiguers diuen que comporta uns costos molt elevats.

Programes

Més

Entrevistes

Més