23.12.2022 | Les notícies de la nit

25 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' de hui ens hem acostat a l'ambient de la vespra de la nit de Nadal. Els mercats i les botigues s'omplin de gent que fa les compres d'última hora. Unes compres que ja ens piquen a la butxaca perquè els preus són un 30% més alts que el mes passat. I als aeroports les abraçades són les protagonistes del dia, fills, amics, parelles, família en general que torna a casa o que ve a les nostres terres a reunir-se per a passar les festes nadalenques. Un dia en què la DGT també ha començat la campanya especial de trànsit. 

Una altra de les notícies del dia és l'atracament a una entitat bancària a la Llosa de Ranes. Ha succeït cap a les 2 del migdia quan 3 individus han retingut clients i treballadors en un banc, a l'eixida els esperava la Policia Local i la Guàrdia Civil que amb la col·laboració ciutadana han aconseguit detindre'n un. Els altres dos continuen fugits. Els cossos i les forces de seguretat de l'Estat els busquen per la comarca.

En l'àmbit judicial, el Suprem ha ratificat la sentència del pare i la mare que van assassinar els dos fills menors el març del 2019 a Godella. Ratifica la pena de 50 anys de presó que va imposar l'Audiència de València al pare i l'internament psiquiàtric de la mare, per patir una malaltia mental. Segons els fets provats, els condemnats van matar a colps els fills de tres anys i sis mesos moguts per creences misticoreligioses. 

I de l'exterior, tres persones mortes i almenys tres ferides, dos de gravetat, en un tiroteig al centre de París. La policia ha detingut un home com a presumpte autor i que té antecedents per intents d'homicidi amb motivacions racistes. El tiroteig s'ha produït pels voltants d'un centre cultural kurd. Segons el diari francés 'Le Monde' els morts són activistes kurds. Els assassinats han provocat aldarulls i enfrontaments de la comunitat kurda amb la policia. 

stats