23.09.2022 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat del tancament de campanya a Itàlia, que vota diumenge. Les enquestes i sondejos, publicats fa quinze dies, donen a la coalició de dreta encapçalada per Georgia Meloni com a guanyadora. Esta vesprada a les sis, a Roma, en espais distints, han tancat els partits d'esquerres que consideren que han aconseguit mobilitzar part de l'electorat indecís. Important també l'abstenció, la tercera economia de l'euro frega el 40% d'indecisos.

Als territoris ocupats per Rússia a Ucraïna hui han començat els referèndums. Unes votacions que acabaran dimarts. No tenen reconeixement oficial i se celebren d'esquena a la comunitat internacional. A més, les investigacions de l'ONU han conclòs que les tropes russes han comés nombrosos crims de guerra. Destaquen la gran quantitat d'execucions, tortures i violacions que han afectat persones ancianes. Rússia no ha col·laborat en aquestes investigacions.

A València, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defés els impostos als més rics i el manteniment de l'estat del benestar. En contrast, ha dit, amb les amnisties de la dreta als defraudadors. El cap del Consell, Ximo Puig, ha aprofitat per a fer-li una demanda a Sánchez: que els territoris, com el nostre, on no es juga a abaixar impostos, siguen reconeguts a l'hora de repartir els diners de l'Estat.

La comunitat de regants Serra i Pla d'Alfarb denuncia el preu de la llum que hauran de pagar en l'últim rebut per posar en marxa el motor que rega unes 4.000 fanecades. La factura del mes de juliol marca un preu de 55.900 euros, quan el mateix mes de l'any passat pagaren poc més de 12.000 euros. Més de la meitat són impostos com l'IVA i la compensació a les elèctriques per limitar el gas, segons denuncien. Aquestes i altres notícies, en el pòdcast.

stats