23.04.2024 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

El ple del Consell ha aprovat este dimarts el decret que recupera el districte únic a l'hora de triar centre escolar. S'incrementa la puntuació de les famílies amb rendes més baixes i també tindrà prioritat l’alumnat que haja de canviar de residència per violència de gènere o de terrorisme i els afectats per desnonaments. 15 punts per tindre germans, 10 per proximitat i 5 si es viu en les àrees limítrofes al centre educatiu. Són els principals criteris d'admissió de l'alumnat valencià que per al curs que ve dobla el pes de la renda familiar. El que per al Consell és llibertat d'elecció, per a l'oposició és segregació. Divisió també entre les associacions de mares i pares de col·legis públics i concertats.

I de vesprada, el Consell s'ha compromés a negociar millores per al col·lectiu dels bombers forestals, entre altres aprovar el tercer torn. És el compromís a què el cap del Consell, Carlos Mazón, i la consellera de Justícia, Elisa Núñez, en la reunió amb representants sindicals. Els sindicats atorguen un vot de confiança a una mesura que Mazón ha anunciat que es començarà a tramitar de seguida. 

També este dimarts hem conegut l'estudi de les cambres de comerç de la Comunitat Valenciana, que pronostiquen un augment d'un 65% fins a l'any 2030 si s'amplia l'aeroport de València. La instal·lació podria passar dels actuals 10,5 milions de passatgers anuals als 17,3 milions. I l'Associació de Residents Damnificats per l'Incendi de Campanar s'han reunit amb la regidora de Recursos Tècnics i Humans de l'Ajuntament de València per buscar fórmules d'ajuda a les persones que viuen provisionalment a l'edifici municipal de Safranar. Alguns casos d'extrema necessitat, de persones que vivien a l'edifici incendiat de Campanar i que ens han contat que estan trobant autèntiques dificultats per a trobar un lloc on poder viure. 

També hem commemorat el Dia del Llibre amb les veus de joves lectores i lectors, la franja que més llig. Estes i altres notícies, en el nostre pòdcast. 

stats