22.09.2022 | Les notícies de la nit

65 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat dels efectes de la pujada de l'euríbor, que està per damunt del 2%, en màxims que no es veien des de fa una dècada. Aquesta circumstància ha disparat les consultes per a canviar d'hipoteca variable a fixa. Un tràmit amb un cost diferent si es fa en la mateixa entitat o es canvia de banc.

Seguint en l'habitatge. Els preus disparats i la falta d'oferta a les ciutats ha provocat que prolifere el lloguer d'habitacions. Molts propietaris decideixen trossejar els pisos per a traure'n més profit. I en molts casos, és la millor solució per a gent jove, que no pot pagar més de 250 o 300 euros.

A partir de l'1 de gener de 2023 les grans fortunes pagaran més a Hisenda. Aquesta és la proposta que ha fet el govern espanyol que estudia crear un nou impost de caràcter temporal als grans patrimonis.

A Rússia continua vivint l'èxode de milers de persones després de la nova mobilització militar anunciada per Putin. Especialment, homes en edat de fer el servei militar. Dos dissidents del govern de Putin que viuen a València i Castalla, coincideixen a dir que ara és el pànic el que s'ha fet fort entre els habitants que veuen que algun familiar pot ser reclutat per l'exèrcit. El secretari general de les Nacions Unides ha denunciat, en el Consell de Seguretat, els informes de l’ONU a Ucraïna per part de les tropes russes. Són, ha descrit, un catàleg de crueltat, amb execucions sumàries, violacions, tortures i tractes inhumans.

El biogàs és un combustible que es pot produir a casa nostra i evitaria la compra de gas i, per tant, rebaixaria la dependència. La Conselleria de Transició Ecològica s'ha plantejat crear fins a cent plantes de biogàs amb fons europeus. Seria multiplicar per 10 la producció valenciana de biogàs i crear fins a sis mil llocs de treball. El professor del Departament de Termodinàmica aplicada de la Universitat Politècnica de València, David Alfonso, ha explicat a 'Les notícies de la nit' que actualment és un combustible molt competitiu. També ha dit que les depuradores i els abocadors poden ser dos dels exemples on s'implanten aquestes plantes, que ja estan funcionant com a projecte pilot. Aquestes i altres notícies, en el pòdcast.

Programes

Més

Entrevistes

Més