22.06.2023 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' de hui hem informat sobre les denúncies del PP a la Junta Electoral Central al Consell en funcions després de la seua declaració institucional contra la violència de gènere i de la nova declaració que hui ha fet la Generalitat, aquesta vegada en favor dels drets LGTBI. El PP acusa el Consell en funcions de fer propaganda política. I tot això mentre hui han començat els sortejos per a elegir les persones que hauran d'estar a les meses electorals. L'últim dia per a dur a terme aquests sortejos és dimecres que ve, 28 de juny. Hi ha tres dies per a notificar l'elecció i l'últim dia que es podran rebre aquestes notificacions serà el dilluns, 3 de juliol. 

Hui també hem sabut que la Comunitat Valenciana és la tercera autonomia en casos de violència masclista, segons la memòria del Consell Econòmic i Social. Les víctimes de violència de gènere a la Comunitat Valenciana van créixer en un 11% l'any passat, segons aquesta memòria. Dilluns la coordinadora feminista ha anunciat que es concentrarà davant de les Corts per a exigir al PP que trenque el pacte de govern amb Vox a la Comunitat Valenciana.  

També hem recordat que diumenge farà dos anys que va entrar en vigor la llei de l'eutanàsia. A la Comunitat Valenciana 84 persones van demanar que els deixaren morir per a evitar el patiment diari i s'han autoritzat 51 sol·licituds. En 'Les notícies de la nit' hem entrevistat en directe María José Alemany, presidenta de l'associació Dret a Morir Dignament.

En l'apartat cultural i festiu, també hem anat en directe a Alacant, que viu de ple la festa de Fogueres a dos dies de Sant Joan. Els monuments ja plantats reben milers de visites en la segona jornada d'Ofrena a la patrona d'Alacant, a la Mare de Déu del Remei. Tot, mentre hui ressona el rebombori després del desempat per a decidir la foguera guanyadora i que el president del jurat afirmà que no havia fet el vot de qualitat. Davant de tota la polèmica, l'Ajuntament d'Alacant s'ha obert a plantejar un canvi de la reglamentació per a la tria. 

I hui comença el festival Cinema Jove amb una gala inaugural al Palau de les Arts de València. Comencen deu dies intensos de cinema realitzat per joves creadors de vint nacionalitats. La gala ha començat amb el lliurament del Premi Lluna de València al director nord-americà Sean Baker. Aquestes i altres notícies, en el nostre pòdcast. 

Programes

Més

Entrevistes

Més
stats