22.05.2024 | Les notícies de la nit

27 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem repassat els titulars de la compareixença de hui al Congrés de Pedro Sánchez. El primer, el reconeixement per part del govern espanyol, de Palestina com a estat. Serà dimarts pròxim, el 28 de maig. Ha sigut en un ple marcat per esta qüestió i també per l'activitat professional de Begoña Gómez, la dona del president del govern. A la cambra, Pedro Sánchez ha defés l'honestedat de la seua dona, enfront de les acusacions de tràfic d'influències del PP i Vox, i s'ha mostrat convençut que les causes s'arxivaran.

Quant al juí del cas Erial, este dimecres ha començat el torn de les defenses. La primera ha sigut la d'Eduardo Zaplana, que ha carregat contra l'UCO i ha qualificat la causa com a un muntatge "des del minut 1". Per contra, els acusats que han reconegut els fets defenen el pacte amb la Fiscalia. 

I ens hem fet ressò de la crisi oberta a l'Ajuntament de Borriana, arran la disputa entre l'alcaldia i la regidoria de Cultura, al voltant de les pel·lícules 'Barbie' i '20.000 espècies d'abelles'. L'alcalde, Jorge Monferrer, del PP, ha corregit la decisió del seu company de govern, el regidor Jesús Albiol, que no les considerava idònies per a formar part dels fons de la biblioteca municipal.

stats