23.05.2024 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les Notícies de la Nit' ens hem fet ressò de les manifestacions convocades per la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic, que esta vesprada de dijous han recorregut els carrers de Castelló, Alacant i —la més multitudinària—, a València. 4.300 persones segons la delegació del govern s'hi han concentrat, 15.000 segons la plataforma. Clamen contra l'anomenada llei de llibertat educativa del Consell i contra el districte únic, entre altres. La vaga ha tingut un seguiment del 68%, segons els convocants. Un 21%, segons la conselleria. 

També hem repassat les últimes declaracions del juí del cas Erial, el dia en què ha quedat vist per a sentència. En esta macrocausa s'ha investigat el suposat cobrament de comissions il·lícites per les concessions de les ITV i dels parcs eòlics de la Comunitat Valenciana: 20 milions d'euros, segons el fiscal. El Ministeri Públic considera Zaplana el màxim responsable d'esta trama i demana per a ell 17 anys de presó. 

També els hem explicat la situació de l'home detingut després d'atropellar un xiquet a València, diumenge passat. El jove de 22 anys, amb antecedents, s'ha entregat a la comissaria central de la Policia Local de València després de quatre dies de recerca. 

I esta mitjanit arranca la campanya electoral per a les europees del 9 de juny, i en 'Les Notícies de la Nit' hem estat en directe en algunes de les cites prèvies. La Comunitat Valenciana té molt de protagonisme en estes primeres jornades de campanya. Esta i altres notícies en el pòdcast de 'Les Notícies de la Nit'. 

 

stats