22.04.2024 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

El Consell aprova demà el districte únic en educació. Hi haurà canvis en el sistema de punts que barema l'orde d'elecció. Les rendes més baixes i les famílies nombroses i monoparentals tindran prioritat per a triar col·legi. En el primer cas, passen de 3,5 punts a 7, i de 4 a 7 si s'acredita ser beneficiària de la renda valenciana d'inclusió. En el segon cas, el barem incrementarà la puntuació dels 5 actuals als 7. 

Hui s'han complit dos mesos del tràgic incendi del barri de Campanar, a València, on van morir deu persones. El veïnat ha recordat les víctimes amb minuts de silenci convocats pels damnificats i pels propietaris dels pisos, que s'han constituït en dos associacions. A mitjan juny sabran si podran rehabilitar l'edifici. Els informes preliminars apunten que sí que es podrà reconstruir.

Jornada de ressaca electoral al País Basc i anàlisi dels resultats, que deixen este escenari. Victòria del PNB, que podria revalidar la coalició de govern amb el PSE. Els nacionalistes perden 4 diputats i se situen en 27. La segona posició, empatats en escons, per a EH Bildu, que aconsegueix un resultat històric. La formació abertzale passa de 21 a 27 seients. Els socialistes bascos en sumen 12 i tenen la clau de la governabilitat. La resta de l'arc parlamentari el completen el PP, amb set escons, i Sumar i Vox, amb un cadascun. 

Hem anat en directe a Alcoi, que viu les últimes hores dels Moros i Cristians a ritme d’arcabussades. La ciutat tanca els tres dies de festa amb l’Alardo, la batalla en què vora 2.000 festers dispararan, en conjunt, 3.500 quilos de pólvora, el màxim permés. La lluita de les tropes mores i les cristianes agitarà la ciutat amb el retrò dels arcabussos fins que, ja de vesprada, aparega Sant Jordiet al castell i anuncie la victòria cristiana.

stats