21.12.2022 | Les notícies de la nit

60 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem estat per tercer dia consecutiu pendents del Tribunal Constitucional, que s'ha reunit a la vesprada per a resoldre, d'urgència, el recurs presentat pel Senat contra la decisió de suspendre la tramitació parlamentària de les dos esmenes que buscaven renovar este tribunal i el Poder Judicial. Una reunió que s'ha iniciat a les 19:00 hores i que continua en acabar el nostre informatiu. 

Mentrestant, aquesta vesprada el Senat ha viscut un nou cara a cara entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo. El president del govern espanyol li ha retret al líder de l'oposició que l'únic que ha aportat a la política estatal ha estat silenciar el Congrés. A això Feijóo li ha replicat que deixe de prendre el pèl als espanyols. 

A casa nostra, continua la divisió d'opinions entre els socis del govern del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem) sobre les despeses sanitàries no assegurades en els actes dels bous al carrer, després de l'esmena de PP i Ciutadans a què els socialistes van donar suport ahir a les Corts. Mentre que Compromís, en paraules del seu diputat Carles Esteve, valora en vora un milió d'euros a l'any els accidents que poden causar, José Muñoz, per part del PSPV, assenyala que només suposa un 0,1 per cent dels accidents. I Héctor Illueca, vicepresident segon per part d'Unides Podem, ha parlat hui de debilitat dels socialistes davant els lobbies. 

El Partit Popular ha demanat a les Corts una comissió d'investigació del cas Assut, després que la Guàrdia Civil apunte a un suposat finançament il·legal de les campanyes electorals del PSPV els anys 2007 i 2008, amb Carmen Alborch i Maria Teresa Fernández de la Vega com a candidates. El president dels populars Carlos Mazón acusa Ximo Puig i li demana que done explicacions. El cap del Consell recorda qui governava en eixe moment a la Comunitat Valenciana era el PP i nega cap similitud amb el cas Gürtel. 

Commoció a Guardamar del Segura per la mort violenta d'una dona la passada matinada. De moment només es coneix la versió del fill de la víctima que convivia amb ella i que ha assenyalat que la passada nit uns lladres entraren a casa per a furtar i els lligaren de mans i peus. En despertar, va trobar sa mare morta. L'home declara a aquestes hores a la caserna de la Guàrdia Civil de Torrevella. De moment no es descarta cap hipòtesi. 

Tot apunt al Teatro Real de Madrid perquè demà a les 9 del matí comence el sorteig de la Grossa que dona inici a Nadal. Aquesta vesprada s'han fet les proves dels bombos i les boles. Les administracions tenen fins a les 22 hores per a tornar el que no s'ha venut, però a última hora de la vesprada encara hi havia cues per a fer les compres d'última hora. Aquestes i altres notícies en el nostre pòdcast. 

stats