21.11.2022 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' de hui els hem informat de l'eliminació a la Comunitat Valenciana d'onze jutjats especialitzats en violència de gènere i de les conseqüències que comporta. A més, el fiscal general ha dictat una instrucció dirigida a tots els fiscals en què dona instruccions per a rebutjar la revisió de les penes, sempre que estiguen incloses dins de la forqueta de la nova llei. Una legislació que s'ha escolat hui en el debat de pressupostos al Congrés, on un diputat popular ha titlat d'inútil la ministra d'Igualtat, a qui ha defensat el diputat d'Esquerra Republicana, Gabriel Rufián. 

A les Corts els grups del Botànic han rebutjat les esmenes a la totalitat proposades per l'oposició i ara començaran a negociar les esmenes parcials, però els socis de govern del PSPV, Compromís i Unides Podem reclamen el compliment dels pactes sobre impostos i energies renovables.

A més, el govern espanyol i la banca negocien un pla per a contindre l'augment del preu de les hipoteques després que l'euríbor va encarir en 200 euros les quotes mensuals que es van revisar a l'octubre. Davant de l'amenaça de debacle econòmica, en el sector financer busquen solucions. En el Consell de Ministres de dimarts s'aprovaran les mesures acordades per ajudar a alleujar la situació dels deutors hipotecaris.

Ja són quatre les companyies ferroviàries de baix cost que enllaçaran València amb Madrid. Des del 16 de desembre començarà a operar Iryo, que hui ha fet el viatge inaugural. Iryo, amb capital valencià, competeix ara amb Avlo, Ouigo i AVE, i donaran un servei de 19 trens diaris. 

I la família Lladró ha entregat la col·lecció d'art de la família que s'exposarà al Palau de Comunicacions a partir de gener. 

stats