21.06.2024 | Les notícies de la nit

65 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de tres ofegaments en platges de la Comunitat Valenciana. Ha sigut als termes d’Alcalà de Xivert, Piles i Xeraco. En concret, es tracta d’un home de 72 anys que ha perdut la vida a la platja del Carregador d’Alcossebre, una dona de 55 anys que ha mort a la platja de Piles i una dona de 64 anys que s'ha ofegat a la platja de Xeraco. Des que ha començat juny han mort 17 persones, quasi el triple que el mateix mes de l'any passat.

Florida-Portatge és la millor foguera del 2024. "Geometria vital" de l'artista Pere Baenas s'ha coronat com la foguera guanyadora de la secció d'especial. Entre plors i crits d'emoció, han rebut la notícia a la comissió. Es tracta del monument que enguany tenia el pressupost més alt de la secció especial. El segon premi ha sigut per a Sèneca-Autobusos i el tercer per a Polígon de Sant Blai.

Troben amagat en un canyar de Gandia el cadàver d'una dona sevillana desapareguda des d'agost del 2023. A la víctima, de 42 anys, se la va veure per última vegada acompanyada de José Jurado Montilla, assassí en sèrie responsable de la mort d'almenys cinc persones.

L'oli d'oliva no tindrà IVA a partir de l'1 de juliol. És la mesura que ha anunciat hui el govern espanyol a causa de l'encariment dels últims anys. En la pràctica, segons la marca, la baixada oscil·la entre 0,38 i 0,71 cèntims. La mesura satisfà a consumidors i productors. 

En el dia de la lluita contra l'ELA hem conegut que a la Comunitat Valenciana 400 persones pateixen esclerosi lateral amiotròfica. És la tercera malaltia neurodegenerativa més freqüent després de la demència i el Parkinson. Fins ara, no hi ha cura. Les persones malaltes d'ELA i les seues famílies demanen més atenció i ajudes per a poder tindre una vida digna. També exigeixen que s'aprove, al més prompte possible, la coneguda com a llei ELA al Congrés. 

I hem parlat d'obesitat infantil i de com conscienciar sobre ella a través del joc amb la investigadora Francisca Ramón sobre l'app per a previndre i reduir l'obesitat infantil que estan provant al departament de salut d'Elda, Fisabio i la Universitat Politècnica de València. Esta i més notícies en el pòdcast de 'Les notícies de la nit'.

stats