21.05.2024 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les Notícies de la Nit' hem parat atenció a la nova jornada del cas Erial, una de les últimes, en la qual el fiscal ha rebaixat la petició de presó a l'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana. Demanarà dèsset anys de presó, i no dènou, ja que no veu delicte de falsedat en document públic, encara que manté les acusacions de blanqueig, grup criminal, suborn, falsedat en document mercantil i prevaricació. I, sobretot, la d'estar al capdavant de la trama. La Fiscalia també rebaixa la condemna als seus col·laboradors que han confessat i que, amb eixa reducció, estarien exonerats d'entrar en presó. Entre ells està el testaferro confés, Joaquim Barceló, i els germans Cotino.

Este dimarts també hem conegut la data d'inici del curs escolar. Serà el 9 de setembre en les etapes d'Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i Formació Professional. Les aules tancaran el 18 de juny. Abans de les festes de Sant Joan. El curs tindrà així 179 dies lectius, un menys que enguany.

Un dia més, ens hem fet ressò de la situació a les ITV. Hui s'han anunciat noves mesures com una nova línia per a atendre vehicles sense cita prèvia i un nou web per a pagar en el moment de reservar la cita. Ho ha anunciat la consellera d’Indústria, Nuria Montes, després de reunir-se amb el president de l'Associació Valenciana de Consumidors, Fernando Moner, davant de les repercussions que està tenint en els usuaris la situació a les estacions d'inspecció tècnica de vehicles. La web de cita prèvia de les ITV ha patit atacs reiterats que l'han col·lapsat en diverses ocasions.

En successos, agents de la policia han detingut esta vesprada un xic de trenta anys acusat d’assassinar a punyalades l'oncle al centre de València, prop de la coneguda com a Finca Roja. I en Cultura, els contem que Alejandro Santaeulalia i Vicente Llácer plantaran la falla municipal de València del 2025. El comité de selecció ha triat per unanimitat el projecte "Fauna Fallera", entre els cinc dissenys presentats.

stats