21.03.2024 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de l'inici del juí del cas Erial, amb l'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana com a principal acusat i per a qui la Fiscalia demana dènou anys de presó per presumptes irregularitats en adjudicacions d'ITV i parcs eòlics. Zaplana, que ha demanat sense èxit la nul·litat del juí, s'asseu a la banqueta amb, entre altres, l'expresident José Luis Olivas. 

I en clau política, Partit Popular i Vox han anunciat noves proposicions de llei, entre elles la de concòrdia, que substituirà la de memòria democràtica; la de la radiotelevisió valenciana o la que reforma la del plurilingüisme. Aquesta última, que durà per nom llei de llibertat educativa, s'aplicaria en la seua totalitat a partir del curs 2025-2026. I sense deixar la política, una notícia d'aquesta vesprada: Carles Puigdemont serà el cap de llista de Junts a les eleccions de Catalunya. Renuncia a la llista del Parlament Europeu perquè vol restituir una presidència de la Generalitat catalana il·legalment destituïda. 

Hui, per primera vegada, els pèrits de les asseguradores, acompanyats pels agents de la Policia Científica, han entrat a l'edifici arrasat per l'incendi de Campanar, a València, on moriren deu persones. Tenen dos objectius: el primer comença al pis 86, on es va iniciar el foc, amb l'objectiu de conéixer-ne l'origen; el segon, determinar les causes que provocaren una propagació vertiginosa del foc. Aquestes i altres notícies, en el nostre pòdcast.

stats