20.10.2022 | Les notícies de la nit

60 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat sobre l'anunci del Grup Volkswagen que preveu retirar el projecte de construcció de la gigafactoria de bateries que s'havia d'ubicar a Sagunt. La iniciativa tenia consignada una inversió de 3.000 milions d'euros. La possibilitat de retirada està damunt de la taula pels dubtes davant de la reduïda injecció de fons públics que rebrien del Perte del vehicle elèctric i connectat. El cap del Consell, Ximo Puig, ha recordat que en la Generalitat estaran, sempre, en la millor disposició perquè la inversió siga possible. I confia que s'arribe a un acord entre l'automobilística i el govern espanyol al més prompte possible. El Ministeri d'Indústria explica que estan pendents de la resolució del Perte, que encara no s'ha publicat. Per això, com asseguren, encara no poden parlar de quantitats ni de projectes. L'alcalde de Sagunt, el socialista Darío Moreno, no ha volgut fer declaracions. Sí que ha parlat el regidor d'Urbanisme, Quico Fernández, de Compromís. Ha assegurat que ha rebut la notícia amb sorpresa i incredulitat. Alhora ha recordat que el consistori ha fet la faena que els corresponia en temps i forma. A més, per la importància del projecte per al municipi, ha instat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a resoldre aquest assumpte de manera urgent.

En el 40é aniversari de la Pantanada de Tous, encara hi ha quaranta procediments oberts a veïns que van demanar un crèdit per a refer les cases i els negocis. Hui dia l'Institut de Crèdit Oficial reclama a pensionistes i jubilats vora 450.000 euros. Un deute que hui la Generalitat s'ha compromés a condonar.

Dilluns que ve s'aprovarà la reforma fiscal de la Generalitat. Serà en un ple del Consell extraordinari i, a banda de les mesures ja anunciades, també afectarà els impostos de patrimoni i de successions.

La Policia Nacional ha rellevat el cap de la Comissaria de Districte València Centre, després de les polèmiques declaracions sobre les persones migrants.

Al Regne Unit, la primera ministra, Liz Truss, ha anunciat que renuncia al càrrec, 45 dies després d'assumir-lo. El partit conservador es resisteix a convocar eleccions, amb uns sondejos que pronostiquen una debacle davant dels laboristes. I fins i tot s'apunta la tornada de Boris Johnson.

La 37a edició de la Mostra de Cine de València ha començat hui. Enguany el 50% dels films que hi competeixen de manera oficial estan dirigits per dones. Aquestes i altres notícies, en el pòdcast.

stats