21.10.2022 | Les notícies de la nit

65 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de la ràpida reacció del govern espanyol al setge de Volkswagen. L'executiu de Pedro Sánchez intenta salvar el projecte de gigafactoria de Sagunt. El Ministeri d'Indústria ha anunciat aquest matí que amplia fins a vora 880 milions d'euros les ajudes públiques que es repartiran en el marc d'aquest projecte estratègic. Això suposa un increment d'uns 300 milions d'euros més dels previstos abans del pols que Volskwagen ha llançat al govern espanyol i que suposen vora el 30% de les ajudes que es donaran els pròxims anys al sector de l'automoció. A Brussel·les, el president de govern espanyol, Pedro Sánchez, assegurava que, a més del Perte, iniciatives com la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt podran comptar amb altres ajudes públiques per tirar avant els projectes. Són deu els projectes que opten a aquests fons. La setmana que ve farà pública la distribució definitiva de les ajudes. Segons els sindicats i la patronal valencians, el projecte ho mereix.

El govern espanyol pot respirar amb els pressupostos del 2023 perquè els socis d'investidura, PNB, Esquerra Republicana i Bildu no han presentat esmenes a la totalitat. Això implica que la llei de pressupostos comence a tramitar-se ja al Congrés.

Més de 200 licitacions d'obra pública s'han quedat desertes a la Comunitat Valenciana des que ha començat l'any. A les empreses no els ix a compte treballar per a l'administració pública per l'augment del preu de les matèries primeres. Reclamen clàusules de revisió.

La Guàrdia Civil investiga la mort d'un home de 72 anys que han trobat a sa casa, a Albalat de la Ribera. El veïnat feia temps que no el veia i han alertat d'una pudor molt forta al replanell.

I hem parlat de tartamudesa amb el president de l'Associació Valenciana de la Tartamudesa, Francisco Martí, la vespra de commemorar-se la jornada mundial d'aquest trastorn de la parla.

A Itàlia, Giorgia Meloni ha presentat hui el primer govern d'ultradreta. Després d'acceptar l'encàrrec del president de la República d'Itàlia, Sergio Mattarella, s'ha convertit en la primera dona que lidera el país. Matteo Salvini serà un dels dos vicepresidents d'un govern amb escassa presència de dones. Aquestes i altres notícies, en el pòdcast. 

stats