20.09.2022 | Les notícies de la nit

65 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de l'encariment dels preus del lloguer i de compra d'habitatges. La falta d'oferta n'és la culpable, per al sector de la construcció i la promoció. En el cas del lloguer, a la Comunitat Valenciana, fan falta 200.000 vivendes. No obstant això, segons el vicepresident i conseller d'Habitatge, Héctor Illueca, ací es calcula que hi ha 100.000 vivendes buides, la meitat. Per això considera que cal impulsar la rehabilitació del parc de vivendes envellit. Ho ha dit en el Congrés Nacional de Vivenda.

Un informe del Consell General d'Infermeria ha conclòs que falten més de 95.000 infermers i infermeres per arribar a la mitjana europea. A l'Estat espanyol només hi ha 625 infermeres per cada 100.000 habitants, la mitjana de la Unió Europea és de 827. La Comunitat Valenciana és la quarta autonomia per la cua pel que fa a la ràtio d'infermeres i infermers, 551 per cada 100.000 habitants. Hi hem entrevistat el president del Col·legi d'Infermeria de la Comunitat Valenciana, Juan José Tirado, qui ha assenyalat que la jubilació de moltes infermeres està fent que no es cobrisquen totes les places.

Andalusia ha eliminat l'impost de patrimoni, inspirant-se en la fiscalitat de la Comunitat de Madrid, un moviment que ha reobert el debat sobre la política impositiva a Espanya.

Els hem contat la reivindicació d'un jove de 28 anys que no pot agafar cada dia el metro. Javier Lorente pateix espina bífida i va en cadira de rodes. Molts dies no pot accedir al mitjà de transport, el metro, perquè l'ascensor està avariat. À Punt ha parlat amb ell i ens ha explicat les solucions poc efectives que li proposen.

En política local, aquesta vesprada, Joan Ribó ha confirmat que serà cap de llista en la candidatura de Compromís a l'Ajuntament de València. Aquestes i altres notícies, en el pòdcast.

stats