20.07.2023 | Les notícies de la nit

30 min.
tp

En les notícies de la nit hem informat de la jornada de traspassos de carteres en el nou govern de la Generalitat. El president Carlos Mazón ha destacat la normalitat i la cordialitat, ha dit, de tot el procés en un dia en què alguns dels nous i noves conselleres ja han concretat prioritats. El nou conseller de Sanitat, Marciano Gómez, diu que atendrà de manera urgent la falta de personal a departaments com Vinaròs, Requena o Elda. Vicente Barrera, vicepresident i conseller de Cultura i Esport, ja ha insinuat que potenciarà el món taurí perquè considera que se'ls ha silenciat i perseguit, mentre que la nova vicepresidenta i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha situat la lluita contra la violència masclista com una de les seues prioritats.  

Finalment, la Junta Electoral Central ha acceptat la petició de Correus i s'amplia el termini per a votar en les seues oficines fins demà a les 14:00 hores. Estava previst que s'acabara a les 22:00 hores, però les peticions de reenviar la documentació a una segona direcció d'una part dels usuaris ha fet que Correus demanara aquesta ampliació.

Es paralitza, temporalment, el desnonament de dos persones majors a Castelló de la Plana. Ha sigut aquesta vesprada. L'orde judicial especificava que havien d'abandonar la casa a partir de les 5 de la vesprada. El banc, propietari del pis, ha accedit a taxar la vivenda per a programar un possible lloguer social. 

De l'exterior, el preu del gra de cereal es dispara. Després que Rússia haja concentrat els atacs al sud d'Ucraïna, especialment a Odessa. El país acumula milers de tones de cereal que no tenen eixida arran el bloqueig rus. Aquestes i altres notícies, al nostre pòdcast.

stats