21.07.2023 | Les notícies de la nit

30 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de les últimes hores de la campanya de les eleccions generals del 23J, on el vot per correu ha sigut protagonista per les xifres històriques. Després de tancar-se a les 14 hores de hui el termini per a les votacions, vora el 94 per cent de les persones que l'havien demanat, 2.461.284, han pogut votar. Correus ha agraït l'esforç realitzat per la plantilla perquè tot el procés es desenvolupara amb normalitat i eficiència. A la Comunitat Valenciana, han emés el vot per correu 169.700 persones. Diumenge, el dispositiu logístic ací estarà integrat per més de 970 persones de Correus. 

Demà eixirà en llibertat Joaquín Ferrándiz, el major assassí en sèrie de la història de la Comunitat Valenciana. Tindrà prohibit acostar-se durant cinc anys a Castelló de la Plana i a les tres localitats on va cometre els cinc assassinats de dones entre el 1995 i el 1998. Ha complit 25 anys dels 69 a què va ser condemnat per aquests crims, pels quals mai ha mostrat penediment. Qui va ser el fiscal del cas, Juan Salom, el defineix com un psicòpata de llibre i diu que l'actitud de Ferrándiz fora de la presó genera molta preocupació. 

Primera reunió del Consell de Mazón a Alacant i primera decisió: eliminar l'impost de successions i donacions, amb efectes des del 28 de maig. Considera el president de la Generalitat que és una qüestió de justícia i dignitat i que ajudarà a reactivar l'economia. Ha assegurat que la supressió de la taxa turística és la pròxima prioritat i que està preocupat pel deute i el dèficit de la Generalitat.  

Les Nacions Unides adverteixen que trencar l'acord per a exportar els cereals ucraïnesos podria provocar la mort de moltes persones al món. Mentrestant, la marina russa fa maniobres amb míssils antivaixell al mar Negre per a assegurar el bloqueig naval, mentre que per terra bombardeja el litoral d'Ucraïna. 

Per celebrar els 20 anys de Xúquer Viu, s'ha publicat la cançó 'Xuquervivents'. Un treball col·laboratiu de moltes persones il·lusionades i convençudes que cal contagiar l’esperança i l’estima pel riu Xúquer, alhora que cal seguir treballant per protegir-lo i defensar-lo com a patrimoni natural i social de totes i tots. La lletra de 'Xuquervivents' està creada a partir de les lletres guanyadores del concurs “Cantem pel Xúquer”. Per a la gravació s’ha comptat amb la col·laboració de: Marta Burgos, Josep Nadal, Gem, Maria Faubel, Carola Mendoza, Dani Miquel, Toni de l’Hostal i David Payá, que han estat acompanyats per cors d’alumnat de centres educatius de Catarroja, Alzira, Castelló i Sumacàrcer. 

stats