20.06.2024 | Les notícies de la nit

50 min.
tp

El titular polític de la jornada és la reobertura de la causa contra Mónica Oltra i 15 treballadors i treballadores més de la conselleria que dirigia, pel presumpte encobriment dels abusos sexuals a una menor tutelada. És la decisió que ha pres l'Audiència de València. Repassem l'última hora i les reaccions. 

També ens hem fet ressò de la investigació d'un jutjat de Sueca, que investiga una cuidadora i un capellà per la mort d'un ancià de 91 anys a Cullera. Se'ls imputen delictes d'homicidi i extorsió per suposadament haver canviat el testament de la víctima per a quedar-se amb el seu patrimoni. 

Del Dia Internacional dels Refugiats, hem repassat les xifres: més de 8.000 persones van demanar asil a la Comunitat Valenciana el 2023. El nostre territori és el sisé amb més quantitat de peticions, segons arreplega l'Informe anual sobre les persones refugiades, elaborat per la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat, CEAR.

I de nou hem estat a Alacant, on hem visitat la foguera El Baver - Els Antigons, primer premi de Secció Especial 2024 infantil. Esta i més notícies en el pòdcast de 'Les notícies de la nit'.

stats