20.05.2024 | Les notícies de la nit

29 min.
tp

En 'Les Notícies de la Nit' de hui, en versió curta, hem parat atenció a la situació de l'Albufera de València després que la Conselleria de Medi Ambient ha remés al Ministeri de Transició Ecològica un requeriment, previ al recurs contenciós administratiu, per a demanar els cabals hidrològics compromesos per llei a l'aiguamoll. I a tres dies perquè comence oficialment la campanya per a les europees, el Consell i l'Ajuntament de València acusen directament la ministra i candidata socialista, Teresa Ribera, de bloquejar l'arribada d'aigua. 

També hem parlat de les llargues llistes d'espera per a passar les Inspeccions Tècniques de Vehicles a la Comunitat Valenciana, una situació que ha fet que l'Organització de Consumidors i Usuaris haja recomanat guardar proves que justifiquen que no s'ha pogut passar la ITV a temps a causa del col·lapse. L'OCU ho considera un document important a l'hora de reclamar les sancions que es puguen rebre per tindre la ITV caducada. 

La policia local ha fet una crida a la ciutadania per a localitzar el conductor fugat després d'atropellar un xiquet de huit anys a València. Es tracta d'un BMW gris sèrie 3 amb un retrovisor trencat. El xiquet atropellat està hospitalitzat en estat molt greu. 

I en l'apartat internacional: La Fiscalia del Tribunal Penal Internacional ha demanat detindre el primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, i el líder de Hamàs, entre d'altres, per crims de guerra i contra la humanitat. Les autoritats israelianes ho han qualificat de crim d'odi antisemita, mentre Hamàs hi veu un intent de comparar víctima i botxí.

stats