20.04.2023 | Les notícies de la nit

63 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' de hui hem informat que l'últim informe anual sobre l'estat del clima a Europa que ha publicat hui el servei de canvi climàtic Copernicus confirma la tendència que viu el planeta amb temperatures en ascens, onades de calor extremes, augment continuat de les emissions de gasos d'efecte hivernacle, pèrdues de gel de les glaceres i sequeres generalitzades. Es tracta del programa d'observació de la Terra de la Unió Europa i confirma el que fa temps s'anuncia.

El el sector ramader també pateix la falta d'aigua, entre altres, perquè en no ploure no hi ha pastura a la primavera i al ramat se l'ha d'alimentar amb palla i pinso. A més, les explotacions extensives comencen a quedar-se sense aigua i han de portar en camions fins a les granges, com és el cas de la comarca dels Ports. 

35.000 famílies ja han sol·licitat el bo valencià per a la cistella de la compra. Es tracta d'una targeta de 90 euros que podran gastar en qualsevol botiga d'aliments o supermercat, durant quatre mesos. Està previst que beneficie mig milió de famílies valencianes. Podran accedir les rendes que no superen els 21MIL euros a l'any. No hi tindran dret els que perceben pensions públiques però sí els que reben l'Ingrés mínim vital o la prestació econòmica de la renda valenciana d'inclusió.

El curs que ve es posarà en marxa a la Comunitat Valenciana el batxillerat general. Aquest nou batxillerat oferix a l’alumnat un ventall d’assignatures optatives més ampli per a no limitar-se a determinades carreres o cicles formatius. En paral·lel, hui hem conegut un estudi de CaixaBank i la CEOE que xifra en 19.000 els llocs de treball que es queden sense cobrir cada any a la Comunitat Valenciana per la falta de perfils adequats. Els nous temps obliguen al reciclatge professional.

L'aprovació de la reforma de la llei del "només sí és sí", sis mesos després d'entrar en vigor, ha augmentat la distància entre el PSOE i els seus socis parlamentaris. La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha dit que és un "retrocés" perquè el consentiment de les víctimes deixarà d'estar al centre. La modificació de la llei ha tirat avant amb els vots del grup socialista, que ha defensat que és una modificació tècnica i que ha tingut el suport del Partit Popular.

stats