20.03.2024 | Les notícies de la nit

28 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem tornat a l'edifici incendiat al barri de Campanar de València per a informar que el veïnat denunciarà per imprudència greu. A més s'han personat com a acusació particular i demanen la reobertura de les diligències penals que es van arxivar. Divendres es complirà un mes en l'incendi on van morir deu persones.

Encara de l'àmbit judicial també els hem contat que l'exfutbolista Dani Alves podrà eixir de presó a canvi d'una fiança d'un milió d'euros i també hem recollit la reacció de l'advocada de la jove que va ser violada per Alves en una discoteca. La defensa de la víctima considera que hi ha una justícia per a rics i ha avançat que recorrerà contra la sentència. 

També que el Ministeri de Cultura assumirà la celebració de l'Any Estellés. Hui el ministre Ernest Urtasun ha presentat els actes, amb activitats a València, Mèxic i Madrid, a més d'impulsar la traducció de les obres i un documental sobre la vida del poeta de Burjassot. El vicepresident i conseller de Cultura, Vicente Barrera, ha retret al ministre que no s'haja posat en contacte amb el seu departament, diu que el Botànic no va deixar programat res i que la seua conselleria treballa ja en la celebració d'actes. 

I hem fet balanç de les Falles de València, que han sigut de rècord amb més d'un milió de persones visitant la ciutat. I hem parlat en exclusiva amb l'artista faller de la polèmica falla municipal, Escif, qui ha lamentat que no s'entenguera l'escena dels migrants botant la tanca de la mascletà. Diu que no s'ha entés el racisme estructural que pretenia denunciar i que ha quedat diluït per les crítiques d'alguns col·lectius migrants. Aquestes i altres notícies, en el nostre pòdcast. 

stats