19.06.2024 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

Demà entra l'estiu i els experts ho adverteixen: tornarà a ser molt càlid. I atenció a les nits, perquè encara estem en primavera i ja hem tingut set nits tropicals. La tendència dels últims anys així ho pronostica i l'Agència Estatal de Meteorologia ens avisa: anem de cap a un clima d'extrems. Uns extrems que continuaran, segons preveuen, almenys tres dècades més. De moment, la primavera amb poques pluges ha allargat la situació de sequera a la Comunitat Valenciana.

La Fiscalia Provincial de València investiga un professor per presumiblement agredir sexualment diverses alumnes d'un centre concertat situat a la comarca de l'Horta Nord. La mare d'una de les xiques que estudia quart d'ESO ha denunciat el cas. Diu que les alumnes van acudir a la direcció i no van obtindre una resposta contundent. La Conselleria d'Educació ha activat el protocol d'actuació per conductes que poden ser delicte i el docent ha deixat de fer classes. 

Servei, compromís i deure. És el lema triat per la Casa Reial en la celebració dels deu anys de regnat de Felip VI. El monarca ha dit que la Constitució ha guiat totes les seues accions amb integritat assumint, inclús, un cost personal. Entre els actes de commemoració,el rei ha condecorat amb l'Orde del Mèrit Civil dèneu ciutadanes i ciutadans anònims, un per cada comunitat i ciutats autònomes, per a representar les millors virtuts cíviques i reforçar la cohesió i la convivència democràtica, segons ha ressaltat el monarca. De la Comunitat Valenciana ha rebut eixe reconeixement el sacerdot de Teulada Vicent Berenguer, de 87 anys, que ha promogut l'escolarització de més de 60.000 xiquets i xiquetes a Moçambic, on ha exercit la seua tasca durant 50 anys.

La guerra d'Ucraïna deixa hui dos protagonistes: són Plombir i Miranda, mascle i femella de beluga. Han viatjat 4.000 quilòmetres des de Khàrkiv fins a l'Oceanogràfic de València. La guerra feia impossible la seua supervivència a l'aquari on es trobaven. Ara, han de recuperar-se i començar una nova vida. Segons els experts americans i espanyols que han dirigit l'operació, es tracta del rescat internacional més complex que es coneix fins ara.

A Alacant tot està preparat per a viure la nit de la Plantà de les fogueres infantils. Són 89 els monuments que hauran d'estar enllestits abans de les 9 del matí, quan passarà el jurat. Esta nit tots els esforços se centren en uns monuments més xicotets, però amb tanta qualitat com els grans.

stats