18.11.2022 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En les Notícies de la nit de hui els hem informat un dia més les posicions sobre la llei del 'només sí és sí' i les rebaixes de condemna que està generant, continuen enrocades. Hui s'hi ha sumat una veu que encara no havíem escoltat, la de la vicepresidenta Yolanda Díaz, qui ha demanat esperar al pronunciament del Tribunal Suprem sobre la qüestió. La seua postura no ha agradat l'exlíder de Podem, Pablo Iglesias, qui l'ha acusada implícitament de posar-se de perfil. Mentrestant, el PP continua demanant la dimissió de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, però hui eleva la petició també a la ministra de Justícia, Pilar Llop. El Ministeri d'Igualtat continua defensant que no hi ha cap fissura en la norma.

Unitat contra l'infrafinançament a Alacant. Empresariat, sindicats i tots els partits polítics, a excepció de Vox, s'han concentrat en protesta per l'assignació dels pressupostos generals de l'Estat a les comarques del sud. És la segona protesta convocada a Alacant per aquest motiu. La província és l'última en assignació per habitant, tot i ser la cinquena més poblada de l'Estat i en aportació al PIB espanyol. 

La millor empresa de descontaminació d'amiant de l'Estat està a Catadau, a la Ribera Alta. Es dedica a retirar el fibrociment, que conté amiant i que es va utilitzar en les construccions dels anys setanta i huitanta. Amb el pas del temps, l'amiant es degrada i pot acabar provocant càncer de pulmó. 

Pacte Valencià per a millorar la comunicació de l'oratge i el canvi climàtic, fruit del primer Fòrum d'Espanya sobre Meteorologia i Comunicació del Canvi Climàtic, MeteoCom, impulsat per À Punt. Es tracta del compromís que han assolit tots els espais del temps de les televisions autonòmiques i d'àmbit estatal per a millorar la comunicació meteorològica, amb rigor, lluny del catastrofisme i amb l'objectiu de desmuntar el negacionisme sobre el canvi climàtic.

stats