18.09.2023 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de la reunió d'aquesta vesprada entre el president del Consell, Carlos Mazón, el conseller d'Educació, José Antonio Rovira, i la presidenta de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verònica Cantó, i altres membres de l'AVL. Dues hores ha durat la trobada. En acabar, Cantó ha dit que l'AVL treballa amb criteris científics i ha emmarcat la trobada en la normalitat institucional. El Consell, a través d'una nota de premsa, ha comunicat que el president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha dit que proposa recuperar l'esperit fundacional de la institució.

Hui també el Ministeri d'Igualtat ha confirmat les sospites. Les dues dones assassinades divendres a Oriola i Castelló de la Plana ho són a causa de la violència de gènere. El mes de setembre es confirma així com un dels més negres per a la violència masclista. Set dones assassinades a Espanya i encara no s'ha acabat. Igualtat ha anunciat la convocatòria del comité de crisi per a analitzar les causes del repunt de casos. En el que va de 2023 són 47 víctimes de violència de gènere a Espanya, cinc d'elles a la Comunitat Valenciana. Demà la delegació del govern espanyol i el Consell han convocat minuts de silenci per a condemnar els últims assassinats masclistes a la Comunitat Valenciana. També ha convocat l'Ajuntament de Castelló de la Plana després que hui s'haja convocat un a Oriola. 

Més de cent persones busquen l'home que va desaparéixer divendres a Paterna a causa de les tempestes. S'han incorporat drons i equips de busseig, en una recerca que s'ha intensificat abans que arriben les noves pluges previstes per a aquesta setmana. Quatre dies després de la desaparició del ciclista, la recerca continua contrarellotge L'UME està a hores d'ara escorcollant per segona vegada la secció més allunyada de la zona de recerca. A més, hui s'han incorporat nous drons dels bombers. Una vegada concloga la revisió de les zones més allunyades, la previsió és que l'operatiu es replegue prop d'on divendres es va trobar la bicicleta, ja que continua sent el lloc més probable on trobar al desaparegut. Aquest matí s'ha trobat roba que en un principi es pensava que podia ser del ciclista, inclús la família ha reconegut un banyador. Però aquesta vesprada, des de l'operatiu, comenten que es tracte d'una pista falsa.

Les pedregades d'ahir causen destrosses milionàries al camp. Les organitzacions agràries xifren en quaranta milions d'euros les pèrdues en 20.000 hectàrees, especialment al Camp de Túria, on ajuntaments com Benaguasil i la Pobla Vallbona demanaran ser zona catastròfica. També hi ha hagut molta afectació a la Plana d'Utiel-Requena, amb el raïm. I els tallers hui van plens per l'impacte de les pedres als cotxes. Aquestes i altres notícies, en el nostre pòdcast.

Programes

Més

Entrevistes

Més
stats