18.07.2023 | Les notícies de la nit

30 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de la calor intensa que estem vivint. El termòmetre han pujat fins a cotes extremes. La màxima, els 44,6 graus a Requena, ha obligat les autoritats sanitàries a establir l'avís roig en diferents comarques, tant a l'interior com a la costa. Al Comtat, 42,6 a l'Alqueria d'Asnar; Aiora, 42,4 i a Sorita a la comarca dels Ports, 42,3. Uns valors que ha obligat la Conselleria de Sanitat, a posar en avís la població. El pitjor d'aquest episodi s'espera per a demà, però després de tot un dia intentant fugir de la calor, en molts municipis afronten una nit que serà tòrrida. Aquesta 

nova onada de calor obliga a advertir sobre els perills que les altes temperatures poden tindre per a la salut, sobretot, en persones majors, xicalla i persones amb malalties cròniques. Segons els experts, acumular molta calor durant molts dies pot incrementar, entre altres, el risc cardiovascular.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, farà pública demà la composició del nou Consell en una compareixença en el Palau de la Generalitat a les 9:30 hores. La previsió és que el nou govern de coalició entre el PP i Vox estiga format per 10 conselleries, dos menys que el Botànic, entre les quals s'inclou el president, el vicepresident primer i conseller de Cultura, que ja se sap que serà l'extorero Vicente Barrera, de Vox, i una vicepresidència segona i Conselleria d'Igualtat. Mazón ha avançat hui que hi haurà una optimització de la despesa pública. Els nous consellers i conselleres prendran possessió dels càrrecs a la vesprada al Palau de la Generalitat. L'intercanvi de carteres amb els anteriors consellers del Botànic serà previsiblement dijous. 

El Consell de Ministres aprova un increment de les ajudes a la dependència. Una mesura que beneficiarà unes 750.000 persones. A més, també s'estableix una quantia mínima per prestació, d'entre 100 i 200 euros, siga quina siga la comunitat autònoma en què residisca la persona dependent. 

I en cultura, Manises tanca les festes amb la singular Cavalcada de la Ceràmica. Aquesta tradició va nàixer fa 120 anys per a repartir entre els manisers i les maniseres els excedents ceràmics. Però ara els tallers ja elaboren les peces per a l'ocasió. Aquestes i altres notícies, al nostre pòdcast. 

stats