18.05.2023 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de l'augment de crims masclistes durant el mes de maig. En els 18 dies d'aquest mes de maig s'han produït 4 assassinats masclistes. Davant d'aquest augment, el Ministeri d'Igualtat no descarta que s'haja de convocar el comité de crisi, un òrgan que es convoca cada vegada que hi ha una concentració de crims masclistes, el límit del qual està en 5 assassinats en un mes.  

La compravenda d'habitatges durant el mes de març puja un 7% respecte del març de l'any passat a la Comunitat Valenciana amb 9.200 operacions. Som la segona autonomia amb més transaccions. S'imposa l'habitatge de segona mà, que representa el 85% de totes les transaccions. Vora 7.900 compravendes durant el mes de març al nostre territori van ser de vivenda usada. A penes 1.350, pisos nous. Per províncies, és on més s'han incrementat les compravendes, un 10,2 per cent a la de València; un 5,5 a la d'Alacant i un 2,3 % de Castelló. Cada vegada hi ha més compradors estrangers.

I en el Dia Internacional dels Museus hem parat atenció a com ho viuen alguns museus valencians. Hem visitat L'Etno, el Museu Valencià d'Etnologia, a València, que enguany ha sigut reconegut com el millor museu d'Europa. I hem visitat l'Espai d'Art Contemporani de Castelló i el Museu de Belles Arts d'Alacant. Les activitats van més enllà de hui i s'allarguen durant el cap de setmana

També els hem contat que s'ha descobert una nova espècie de dinosaure als Ports. Un equip investigador de la Universitat Jaume I ha catalogat com a espinosaure les restes fòssils aparegudes al jaciment de Cinctorres. L'han batejat com a Protatlitis, que significa 'campió' en grec. És un homenatge al títol de UEFA Europa League del Vila-real fa dos anys i també al centenari del club groguet. Aquestes i altres notícies, al nostre pòdcast.

stats