18.04.2023 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' de hui, l'habitatge, de nou, en portada. Hem informat sobre els pisos de la Sareb que es destinaran a lloguer assequible. A la Comunitat Valenciana, la Generalitat destinarà 325 pisos dins del pla que hui ha aprovat el Consell de Ministres. Estarien disponibles per a habitar-los de manera imminent. Per províncies serien 182 a la de València, 91 a la de Alacant i 52 a la de Castelló. 

Els partits polítics estan en plena precampanya per a les eleccions municipals i autonòmiques del 28M. El comité electoral del Partit Popular ha ratificat hui les llistes a les Corts. Altres formacions volen ser les primeres a registrar-les davant de la Junta Electoral. Des d'ahir a les 9 de la nit, a les portes de la Ciutat de la Justícia, candidats i candidates de Compromís i del PSPV fan cua per a aconseguir-ho. Demà a les 9 del matí arriba el moment de la inscripció i es preparen per a passar la segona nit al ras. Ser el primer a registrar la llista electoral fa que les paperetes siguen les primeres a aparéixer a la mesa electoral i ser més visibles que la dels adversaris. 

També ens hem fet ressò del relleu al capdavant dels ports de Castelló de la Plana i de València. Enrique Vidal és el nou president del port de Castelló mentre que Joan Calabuig substitueix Aurelio Martínez al capdavant del de València. Vidal aposta per l'accés ferroviari des del sud per a connectar amb el corredor mediterrani, mentre que Joan Calabuig es mostra disposat al diàleg en referència a l'ampliació del port i a la ZAL. L'alcalde de València, Joan Ribó, es mostra esperançat perquè el port i la ciutat puguen arribar a un acord. 

Un tribunal de Sant Sebastià dona la raó a un restaurant per a cobrar la reserva que no es va anul·lar. El client havia reservat per a una data concreta i no hi va acudir. El restaurant li va cobrar més de 500 euros perquè va considerar que la matèria primera que havien comprat en previsió es va malbaratar. A la Comunitat Valenciana alguns restaurants ja apliquen aquesta mesura perquè per a l'empresa suposa unes despeses que no recuperen.

En cultura hem explicat que el barranc de la Valltorta, la torre de l'Almudaina o la Cava Gran d'Agres, entre altres, s'han adherit hui al Dia Internacional dels Monuments i Llocs Històrics. A la ciutat de València s'ha obert al públic per segona vegada la torre de la Llotja. Aquestes i altres notícies, al nostre pòdcast. 

stats