18.01.2023 | Les notícies de la nit

60 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat del rècord d'expositors que enguany la Comunitat Valenciana té en la 43a edició de Fitur. En disposa de 500 al seu estand, dels quals 215 són empreses. Fitur, una de les fires de turisme més importants d'Europa, ha obert hui les portes amb la participació prevista de 131 països, 90 d'ells amb representació oficial internacional, inclosa Ucraïna, que tindrà un estand de cortesia cedit per l'organització. La fira reunirà en total 8.500 participants amb la presència de totes les comunitats autònomes. Demà dijous serà el dia de la Comunitat Valenciana. Hui també s'ha donat a conéixer l'estudi Impactur, elaborat per Exceltur i Turisme CV que assenyala que, el 2022 el PIB turístic superarà els 19.400 milions d'euros, és un 6,6% més que en els nivells prepandèmia. I a la bona marxa del sector podria contribuir que, a partir de la primavera, una vintena de nous vols connectaran els aeroports valencians amb noves destinacions. 

El grup Gama de la Policia Local de València compleix dues dècades. Està dedicat a la violència de gènere i disposa d'un equip nocturn que s'encarrega de protegir les víctimes de violència masclista. Només l'any passat va fer més de 2.000 vigilàncies i va detindre un centenar d'agressors. Ahir el Ministeri d'Igualtat anunciava que ha ordenat instal·lar les polseres telemàtiques als agressors que han eixit de presó per la llei de "només sí és sí". Per a alguns magistrats i magistrades, la mesura s'ha d'adoptar de manera individualitzada.

El PP ha denunciat la Generalitat davant de l'Oficina Antifrau per la compra de material sanitari durant la pandèmia. Els populars sospiten de sobrecostos milionaris i beneficis a empreses amigues. El cap del Consell, Ximo Puig, ha respost que l'acusació no té fonament. 

L'actual secretari d'Hisenda i ex alt càrrec de la Conselleria de Polítiques Inclusives, Francesc Gamero, s'ha ratificat en el seu dret a no declarar i ha demanat al jutge que instrueix el cas Oltra conéixer el contingut de la peça secreta on està imputat. 

En Ciutadans no hi ha hagut sorpreses i la diputada Mamen Peris és des de hui la nova síndica a les Corts. 

De l'exterior, destaca la tragèdia aèria a Ucraïna que ha provocat la mort de 14 persones, entre elles el ministre de l'Interior i tota la seua cúpula, en estavellar-se un helicòpter. Tres de les persones mortes són menors d'edat, ja que l'aeronau ha impactat contra una escoleta infantil. El govern d'Ucraïna no descarta cap hipòtesi en la investigació. Tot i que, en un principi, s'ha parlat d'accident, la Fiscalia està analitzant totes les versions del sinistre, inclòs el sabotatge. 

La cúpula més gran de València ha iniciat la seua restauració. Està a l'església del Reial Col·legi de les Escoles Pies i és coneguda també com el Panteó valencià per les seues dimensions. Ha iniciat la remodelació de la primera de les cinc fases previstes, amb un pressupost de quasi 900.000 euros. 

stats