17.07.2023 | Les notícies de la nit

30 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de l'acte de presa de possessió de Carlos Mazón com a nou president de la Generalitat. Després de jurar el càrrec a les Corts, Mazón s'ha desplaçat al Palau de la Generalitat, on s'ha escenificat el traspàs de poders amb Ximo Puig. Després de la rebuda de Ximo Puig a les portes del Palau de la Generalitat, la recepció ha continuat al pati gòtic, on el nou president s'ha trobat amb representants de la societat civil valenciana. Després, i des de la plaça de Manises, Mazón s'ha adreçat als assistents i ha demanat, almenys, el benefici del dubte. A partir de demà, Mazón anunciarà els membres del seu equip de govern. 

Vist per a sentència el juí a un infermer, acusat de maltractar i vexar usuaris i usuàries d’una residència de majors de Sant Joan d’Alacant. La direcció del centre li va obrir expedient per demanar 1.200 euros a una usuària per a poder viatjar a Cuba, el seu país d'origen. L’acusació demana per a ell quatre anys de presó i d'inhabilitació professional.

De l'exterior, Turquia negocia amb Rússia mantindre l'acord que permet a Ucraïna exportar cereals després la suspensió del pacte per part del Kremlin. Una decisió que agreuja la crisi alimentària al món i que ha coincidit amb un presumpte atac ucraïnés sobre el principal pont de Crimea, annexionada pels russos el 2014.

L'obra de Sorolla, en monedes de col·leccionista. La Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre acaba de llançar una sèrie de tres monedes amb quadres de Joaquim Sorolla per a commemorar el centenari de la seua mort. Un homenatge al llegat artístic i cultural del pintor de la llum. Isabel Valldecabres, directora de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre. Aquestes i altres notícies, en el nostre pòdcast. 

Programes

Més

Entrevistes

Més
stats