17.05.2024 | Les notícies de la nit

26 min.
tp

En 'Les Notícies de la Nit', este divendres, en el Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia, hem repassat les xifres d'agressions a persones d'este col·lectiu. Segons dades de Federació Estatal d'Associacions LGTBI, en els últims cinc anys hi ha hagut a Espanya 57.000 agressions homòfobes, encara que les dades del Ministeri de l'Interior reflecteixen que a penes n'han sigut unes 2.000. Lesbianes i persones trans són les que més agressions pateixen. I dos de cada deu víctimes no denuncien per por de la resposta de la policia.  

Sobre el pas a nivell entre Alfafar i Sedaví, hem explicat la proposta d'Adif, que es decanta per fer un túnel per a vianants. Una construcció que, segons Adif, no condicionaria futures decisions sobre el soterrament del tren al pas pels pobles. Esta última solució és la que desitgen els alcaldes d'Alfafar i Sedaví i l'alcaldessa de Benetússer, que este divendres han estat a Madrid. 

I hem explicat per què l'acampada palestina de la Universitat de València ha posat fi al tancament a la facultat de Filosofia. L'assemblea d'estudiants ha anunciat que continuaran la reivindicació amb altres mesures de pressió. 

A més, hem estat a Alacant, que este divendres inaugura l'Exposició del Ninot de les Fogueres de Sant Joan. Albergarà més de 200 peces que, des de dissabte i fins al 16 de juny, el públic podrà admirar i votar per a l'indult.

stats